Mahmut Özer’den yeni açıklama: Okullar ne zaman başlayacak? Online eğitim olacak mı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 11 ili fiziksel olarak etkileyen deprem sonrası 71 ilde okullar 20 Şubat tarihine kadar, deprem bölgesindeki okullar ise 1 Mart tarihine kadar tatil edilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selviyle röportaj gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen röportaj bugün yayınlandı. Röportajda okulların ne zaman açılacağına da değinen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu ifadeleri kullandı.

10 il hariç diğer illerde okullar ikinci yarı eğitimine 20 Şubat’ta başlayacak. Deprem bölgesindeki okullarla ilgili çalışma büyük ölçüde tamamlandı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız hasar tespiti çalışmasını titizlikle yürütüyor. 71 ilde eğitim öğretim bugün başlıyor. Deprem bölgesindeki 10 ilimizde de eğitim öğretim faaliyetlerini mümkün olan en kısa sürede başlatmak için tüm ekibimizle birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

Deprem bölgesinde okulu kullanılabilecek durumda olanlar eğitime başlayabilecek mi?

Bu kapsamda 10 ilimizin valileri, milli eğitim müdürleri ve yöneticileriyle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 10 ilde Bakanlığımıza ait okul, yurt, pansiyon gibi 20 bin 868 binadan sadece 24’ü yıkıldı, 83’ü ağır hasar aldı. Deprem bölgesinde eğitim-öğretime 1 Mart tarihine kadar ara verdik. 1 Mart’tan sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil, aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim-öğretimi hemen başlatacağız. Bu bölgelerde bazı okullarda depremzedeler kaldığı ve diğer kurumlarımız tarafından da kullanıldığı için o okulları kullanmayacağız. Bu nedenle ikili eğitim seçeneğini aktif kullanacağız. Eğitim-öğretim sadece Çevre Bakanlığı’nın sağlam raporu verdiği okullarda yapılacak.

Yıkılan okulların yerine seyyar okullar kurulacak mı?

Burada önemli olan öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitime başlayabilmelerini sağlamak. Konteynerlerde, güvenli alanlarda oluşturulacak sınıflarda eğitim yapılacak. Çadır merkezleri, yurtlar, konteyner merkezleri gibi konaklama alanlarını taşımalı eğitim kapsamına aldık. Buradaki öğrencilerimizi ücretsiz olarak okullarına taşıyıp geri konaklama alanlarına taşıyacağız.

13 Yorum

  1. Siz bizim msj larımızı gaile almıyorsunuz galiba istemiyoruz ne okulu hala 6000in üstünde artçı deprem oluyor ne yapmaya çalışıyorsunuz ya Adana’dan yazıyorum ben benim 7 yaşındaki kızım lavaboya bile gidemiyor diyorum korkudan anlamıyormusunuz 3kızım var hiçbirinin psikojisi iyi değil okulda bir şey olsa bunun sorumlusu siz olacaksınız Mahmut bey bırakın insanlar yaralarını ve psikolojisini düzeltsin daha 14 gün oldu deprem olalı ve halada oluyor can gelir önce eğitim 2.plan

  2. Ben öğrenci velisiyim kızım hatay da tıp fakültesi nda okuyordu simdi ikamet ettiğim diyarbakır daki tıp fakültesi ne gittim bazı derleri uyumlu değil ne olacak şimdi .bu konuda bilgileri olan bizi aydınlatsın rica …

  3. Hemen uzaktan eğitime geçilmeli çocuklar neler yaşadı kaç gündür depremler hala devam ediyorken hala okul açıyorsunuz.bisey olursa okulda onca çocuğa hesabını kim verecek peki

  4. Nisan da tatil yapılabilecek mi bence sınavlardan sonra okullar tatil edilmesi gerekir

  5. devamda şartlılık olmadığı sürece okulun açılması çok doğru bir karar tek taraflı düşünüyorsunuz

  6. Sıkıntı olmayan okullarda açılır isallah. Çünkü çocuklar arkadaşlarıyla bir araya gelirse bu durumu daha çabuk atlatır isallah. Şehri bırakıp gidemeyenlerin çocukları ortalıkta kaldı.okullar açılırsa en azından çocuklar derslerden geri kalmaz.ortamlari değişir

  7. Adana için okulların 1 Martta açılması kararı acilen süresiz durdurulmalı çünkü deprem uzmanı artık en tehlikeli yerin Adana ve Kıbrıs olduğunu üstüne basarak ifade etti ki daha dün 6,4’lük hatay depreminden fazlasıyla etkilendi, ekstradan çocukların psikolojik durumu facia. Okullarda 35 kişilik sınıflarda 3. Katta deprem olursa izdiham çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu